donderdag 16 februari 2012

Kaas of pannenkoeken op de werelderfgoedlijst?!

Houd jij ook zo van die typisch Nederlandse gebruiken en lekkernijen zoals: kaas, Sinterklaas, peperkoek, speculaas, Paaseieren schilderen en pannenkoeken eten?  En krijg je er maar geen genoeg van? Niet getreurd, waarschijnlijk verdwijnen deze gebruiken en producten niet.

Binnenkort gaat Nederland namelijk deel uitmaken van de landen die via UNESCO het immateriële werelderfgoed beschermen. Op die lijst staan gebruiken die volgens de organisatie behouden moeten blijven voor de wereld. Op de lijst staan unieke gebouwen en natuurgebieden, zoals de Amsterdamse Grachten, de Kinderdijk en de Waddenzee.

Sinds 2001 heeft UNESCO ook een lijst van immaterieel werelderfgoed. Daarin zijn gebruiken en tradities opgenomen zoals de Argentijnse tango en de Franse keuken.Nederland wil nu ook immaterieel erfgoed aan deze lijst toevoegen. Als Nederland aan de lijst deelneemt, mogen twee Nederlandse gebruiken aan de lijst worden toegevoegd. Wil jij stemmen op jouw favoriete gebruik, lekkernij of feestdag. Kijk dan hier.
Klik hier voor het filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten